Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Άνθρωποι κυνηγημένοι.Από μπάτσους, οικογένεια, ‘‘γειτονιά’’, εργοδότες...Και εσχάτως και από ‘‘αναρχικούς’’.
Γιατί είναι ‘‘ρουφιάνοι’’.Έτσι λοιπόν κάποιος στηλιτεύεται για κάτι πριν το κάνει.Ένα πιθανό ενδεχόμενο που ισχύει για όλους μας, μετατρέπεται σε βεβαιότητα για τους τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους.
Άλλα όχι μόνο για αυτό.Κυνηγούνται και γιατί ‘‘συκοφαντούν’’ τους αναρχικούς και τον ιερό αυτό χώρο που λέγεται Εξάρχεια.
Πόσο εύκολα αναπαράχθηκε ο ρατσισμός.Και πόσο μοιάζει η επιχειρηματολογία του τύπου ‘‘τους στέλνει η αστυνομία από Τοσίτσα στα Εξάρχεια.Να τους κυνηγήσουμε!’’ με το ‘‘τους θέλουν τα αφεντικά και αυτοί τους φέρνουν!Να τους απελάσουμε’’.
Πόσο εύκολα υιοθετήθηκαν οι χειρότερες εξουσιαστικές πρακτικές...
Και όμως οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι ‘‘βρώμικοι’’.Αντίθετα.‘‘Βρώμικες’’ είναι και θα είναι οι ρατσιστικές πρακτικές και τα πογκρόμ.Οι ψευδολογίες και οι κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλό τους.
Η συμμετοχή αρκετών τοξικοεξαρτημένων σε συγκρούσεις και λεηλασίες τον Δεκέμβρη είναι γεγονός.Περιπτώσεις ανθρώπων που επιτέθηκαν στους εξουσιαστές με μπόλικη αξιοπρέπεια και περισσευούμενο θράσος όπως ο Αϊβατζίδης και ο Σανδάλης δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ‘‘ΚΑΘΑΡΑ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου