Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
Η απόφαση που μπορεί να πάρει κάποια υπαρκτή ή και …ανύπαρκτη πλειοψηφία δεν είναι κάτι το ιερό, κάτι που πρέπει να το σεβαστεί κανείς. Αν κάποια άποψη ή απόφαση έχει μαζί της την θέληση της πλειοψηφίας, αυτό της δίνει ποσοτική και μόνο υπεροχή, και δεν την καθιστά αυτόματα δίκαιη.
Αν σε ένα σύνολο 50.000 ατόμων με δικαίωμα ψήφου, οι 40 χιλιάδες ψηφίσουν π.χ. να εκτελούνται όσοι είναι άνω των 60 γιατί τους θεωρούν μη παραγωγικούς, δεν σημαίνει ότι πρέπει και οι υπόλοιποι να συμμετέχουμε ενεργητικά σε αυτήν την απόφαση ούτε και ότι δεν μπορούμε να εναντιωθούμε και πρακτικά σε αυτή, γιατί τάχα η αρχή της πλειοψηφίας είναι κάτι που πρέπει να μένει ανέγγιχτο. Το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε, και αν εντέλει εναντιωθούμε αποτελεσματικά σε αυτή, είναι ένα ανοιχτό στοίχημα.
Προεκτείνοντας αυτό το σκεπτικό, ο αγώνας για αναρχία δεν πρόκειται να αυτοκατασταλεί από καμία εξουσιαστική άποψη και επιλογή είτε αυτή είναι πλειοψηφική είτε μειοψηφική.
Η αποχή από κάθε εκλογική και κάθε πλειοψηφική διαδικασία, δεν είναι απλά ένα ζήτημα συγκυριών, ανάλογα με το ποια εκλογική διαδικασία πρόκειται να λάβει μέρος (βουλευτικές, ευρωβουλευτικές, δημοτικές, τμηματικές σχολών, εκλογές στο σωματείο κλπ.), ούτε και είναι μια επιλογή που γίνεται γιατί οι εκλογές δεν είναι αρκετά επαναστατικές ή όπως έλεγε το ‘τσιτάτο’ επειδή ‘αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες’. Τουναντίον μάλιστα, υπάρχουν πολλά πράγματα που σύμφωνα με τον νόμο δεν παραβαίνουν κάτι και παρόλα αυτά μπορεί να κινούνται ανατρεπτικά απέναντι σε κάθε εξουσία. Επίσης μετερχόμαστε πολλές φορές στην ζωή μας νόμιμες ενέργειες και συνεπώς το ότι κάτι είναι νόμιμο δεν το καθιστά αρνητικό. Τέλος και η παρανομία δεν είναι αναγκαστικά απελευθερωτική.
Η αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία σε κάθε περίπτωση και περίσταση είναι η μία και μοναδική επιλογή που μπορεί να κάνει όποιος και όποια αγωνίζεται για την αναρχία.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΗ
ΕΙΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!


Αναρχική Δράση
21/10/2010

anarhikidrasi.blogspot.com
anarhiki_drasi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου